Bútorok, festmények, grafikák

Bútorok

A bútor, mint iparművészeti tárgy, sok évszázad alatt fejlődött ki. Történte összefüggésben van a társadalomtörténettel, mivel a lakáskultúra változásai új típusú bútorok kialakulásához vezettek. Ilyen a fiókos szekrény vagy a levélírás aranykorában az írószekrény. A stílus és a díszítés a készítés korát tükrözte, és egyesíteni kellett az eleganciát és a praktikusságot, és össze kellett kötni a hasznosat a kellemessel.

Nemrégiben a nosztalgia még a régmúlt, s a minél távolabbi idők utáni vágyakozást jelentette. Mostanában azonban bútorok tekintetében is fordulni látszik a kocka: a barokk, a zopf, a biedermeier után egyre több, közelebbi korból ránk maradt, s a mai léttel inkább rokon stílusú bútor bukkan elő: nevezetesen a két világháború közötti art deco, és az ötvenes évek ma már egzotikusan modern darabjai. Meg kell vallanunk egyikük-másikuk verni látszik a mai legremekebb design-t is.

Ezeknek a változásoknak a folyamatos figyelemmel kíséréséből fakadóan elsősorban az alább sorolt bútortípusokat keressük: Háború előtti art deco, szecessziós, jugendstil, chipendale, empire, ónémet vagy rusztikus bútorokat.

Keresünk még kortól függetlenül Thonett, natúr fenyő, natúr egyéb fából készült bútorokat és népi bútorokat.

Keresünk a fenti szempontoknak megfelelő ülőbútorokat, pamlagokat, bőr és gobelin kárpitozású székeket, hajlított fából készült bútorokat, asztalokat, ládákat, komódokat, íróasztalokat, íróbútorokat, tükröket, paravánokat. (A felvásárlás készpénzben történik)

Nem vásárolunk fel háború után készült tömörfából, sötét tónusú, vagy lakkozott intarziás felülettel díszített hálószoba és nappali bútorokat, továbbá háború utáni ülőgarnitúrákat és ágyakat, beleértve a neobarokk, koloniál bútorokat is.

Festmények, grafikák

A festmények a bútorok mellett bármely korszakban lakásunk egyik kiemelkedő és meghatározó darabjai.

Anyagától függően a képek lehetnek olajfestmények, akvarellképek, üvegfestmények, tűzzománc képek, textilképek… stb.

A papírra készült műveknek megvan a maguk lelkes rajongótábora, bár ennek a tagjai jóval kevesebben vannak, mint a festmények szerelmesei. Ilyenek például a ceruza, tus és szénrajzok, rézkarcok.

Régi, antik festményeket és kortárs alkotók munkáit egyaránt keressük felvásárlásra.

Amennyiben otthonában eladóvá váltak ilyen tárgyak, kérjük hívjon:

(+36) 20 552 18 93