Ékszerek, bizsuk

Ékszerek, bizsuk

A régi ékszerek gyűjtése az egyik legnehezebb szenvedély, hiszen ma már szinte egyáltalán nem kerül a felvásárlók útjába ékszer a 18. századból. Ezek ma már a múzeumok féltve őrzött kincsei. A 19. századból is csak nagyon-nagyon ritkán lelhetőek fel darabok. Közkeletűek az egymáshoz illő, ugyanolyan ékkövek felhasználásával készült nyakláncból, karkötőből, fülbevalókból és hajdíszekből álló ékszerkészletek.

bross, nyakék, medállA medaillonok a legkönnyebben fellelhető és a leginkább megfizethető ékszerek közé tartoznak. Ruhán kívül viselve a gyász, elrejtve a szerelem jelképei. Sokszor magukba foglalták a szeretett személy hajtincsét, későbbiekben a fényképét. A medálok az 1870-es évekre olyan népszerűek lettek, hogy a szobalányoktól az úrnőkig, mindenki viselte. A vagyonos asszonyoktól elvárták, hogy férjük társadalmi rangjának hangsúlyozására fényűző ékszereket viseljenek, egymáshoz illő nagy készleteket.

Komoly érdeklődés mutatkozott az ásványok és féldrágakövek iránt is. Metszésük és csiszolásuk virágzó üzletnek számított. Ezeket gyakran ezüstbe foglalták. A Baltikum kövé keményedett fenyőgyantáját, a borostyánt éppúgy előszeretettel alkalmazták, mint a korallt.

nyaklánc, karkötő, fülbevalóA 20. század elején a gyémánt számított a legkedveltebb ékkőnek. A függők és nyakékek is nagyon népszerűnek voltak, de megjelentek a hosszú láncok, karperecek is. Akik nem engedhették meg a valódi gyémántot maguknak, kemény, fényes üvegből készült és olykor nagyon is meggyőző strasszköveket vásároltak.

Keresünk mindenféle korú ékszereket, nem csak nemes anyagokból készülteket. Keresünk régi vagy a retró korból származó bizsukat is, továbbá nyakláncokat, függőket, gyűrűket, karkötőket, medálokat, gyászékszereket, melltűket, brossokat, kámeákat, fülbevalókat, ásvány ékszereket, zománccal díszített ékszereket, vas és acélékszereket. Keressük ötvösök munkáit, iparművészek alkotásait és a retro korszak tömegtermékeit egyaránt.

 

Amennyiben otthonában eladóvá váltak ilyen tárgyak, kérjük hívjon:

(+36) 20 552 18 93