Retró, vintage

Retró, vintage bútorok, textiliák, dísztárgyak, lakásfelszerelések

Retró, lámpa, váza, tál, nipp, vödörA retró az a stílus, amit nagyon nehéz meghatározni, de nagyon sokan szeretik és érzik is. Ennek egyik bizonyítéka, hogy már jó ideje tart a retró mánia itthon és külföldön is. Meghatározása azért is nehéz, mert időbeni elhelyezése szerint a hatvanas évektől indul és a nyolcvanas-kilencvenes évekig tart, mások szerint viszont már az ötvenes évek is beletartoznak. A hetvenes-nyolcvanas évek sokak szerint modern korszaknak számít. A retróval rokon vintage fogalmát – ha szeretnénk időhöz kötni, akkor szinte az egész szűken vett 20. század belefér. Jelenleg nagyon élvezzük a retró hangulatot és életformát, mivel könnyen lehet más stílus irányzatokkal keverni.

Fiatalosnak ható harsány színfoltot jelenthet a lakásban egy erős színű műbőrrel borított ülőalkalmatosság, vagy a textileken, a falikárpitokon megjelenő stilizált virágminták, indamotívumok, melyek elnagyolt formában jelennek meg.

Mindezek tekintetében keressük a fényes felületű, geometrikus, letisztult, minimalizált formavilágú bútorokat, melyek integrálhatóak még a mai otthonokba. Keressük a feltűnősködő színű (piros, narancssárga, türkiz) szőnyegeket, falikárpitokat, textíliákat.

bizsi, ékszer, nyakláncokKeressük az élénk színű, különleges mázakkal borított kerámiákat is, és mindent, ami ennek a közelmúltnak az emlékét idézi.

Telefonos egyeztetés alapján vállaljuk, hogy kimegyünk az Ön címére és felmérjük a tárgyakat. A kiszállás minden esetben ingyenes.

(+36) 20 552 18 93